“De Brugse ICT-dienstverlener voor Vlaamse kmo’s Silicon heeft zijn wagenpark vervangen door auto’s met een lagere CO2-uitstoot.”

SiliconAutoTerminus

Het bedrijf werkt hiervoor samen met de Mercedes-garage Auto Terminus Brugge. Beide bedrijven doen heel wat inspanningen op het vlak van duurzaamheid. Het gaat om 10 wagens.  De auto’s hebben een CO2-uitstoot van 101 gram. De vervanging past binnen de inspanningen van Silicon op het vlak van duurzaamheid, voor zichzelf en voor klanten, zoals Auto Terminus.

Volgens Auto Terminus hebben steeds meer ondernemingen en particulieren aandacht voor de CO2-uitstoot. Een milieuvriendelijkere auto is fiscaal aantrekkelijk voor firma’s en werknemers betalen een lagere bijdrage voor het voordeel dat de bedrijfswagen hen oplevert.

Duurzaamheid

Silicon verminderde ook het interne elektriciteitsverbruik en dat van Auto Terminus door het aantal servers te verminderen en het merendeel van de pc’s en laptops te vervangen door exemplaren die minder stroom verbruiken.

Auto Terminus investeerde in zonnepanelen op het dak. Lichten gaan uit als ze niet moeten branden. Deuren en poorten blijven zo veel mogelijk dicht om geen warmte te laten ontsnappen.

DATUM  :  December 2015